Niemand is eerlijk

Niemand, maar dan ook niemand is eerlijk. Jij ook niet! En ik? Hmmmmm…. Ik doe mijn uiterste best om zo eerlijk mogelijk te zijn. En dat is soms best lastig. Een leugentje voor bestwil? Dat leren we toch als kind al? Daar kom ik straks op terug. Maar ik durf te stellen: niemand is eerlijk!

De mate waarin mensen oneerlijk zijn varieert enorm. Net als de drijfveren daarvoor. In een groot deel van de gevallen zijn mensen bang voor de gevolgen van hun eerlijkheid. Dus zijn ze liever oneerlijk. Ik wil je vragen om deze even te laten bezinken voordat je verder leest en bij jezelf te rade gaan wanneer jij voor het laatst om deze reden oneerlijk bent geweest.

Mensen die eerlijk zijn, wijken af. De meest eerlijke mensen die ik tegen ben gekomen, passen niet of moeilijk binnen onze maatschappij. Die lopen bijvoorbeeld rond binnen sociale werkvoorzieningsbedrijven. Of worden op een andere manier gediagnosticeerd als afwijkend. Ken je de film “Liar Liar“? Dit is natuurlijk enigszins overtrokken, maar geeft wel weer hoe lastig het leven kan zijn als je exact zou zeggen wat je denkt, vindt of voelt.

Niet eerlijk zijn is overigens wat anders dan liegen. Als je liegt vertel je bewust iets dat niet klopt. Als je bewust informatie achterhoudt, lieg je niet. Maar ben je dan eerlijk? Ik heb in het verleden voldoende trainingen gehad in het balanceren op dit koord. Verkooptrainingen noemden ze dat… Wat zou het heerlijk zijn als iedere verkoper op Pinokkio zou lijken. Overigens merk ik dat deze verkoopstijl gelukkig steeds meer afneemt.

Even terug dan naar het eerdere bezink-moment. Als ik een teambuilding verzorg, gebruik ik altijd het Johari-venster om aan te geven dat openheid de enige manier is om als groep te groeien. Daarmee vergroot je ‘de arena’ ofwel de ‘open ruimte’. Waarom zijn mensen dan niet open en eerlijk? Ze zijn bang voor de gevolgen ten aanzien van de relatie. Hoe gaat degene aan wie je feedback geeft daarmee om? Vat hij het persoonlijk op? Gaat dit ten koste van de relatie? Dan maar liever verzwijgen wat je stoort (en later irriteert en nog later de relatie met zekerheid onherstelbaar beschadigt…). Ik moet dan altijd denken aan programma’s als de Jerry Springer Show.

joharivenster

Jan Bommerez legt in zijn presentatie uit (zie mijn eerdere artikel) wat de relatie is tussen openheid binnen een bedrijf en het succes. Steven Covey noemt het heel verhelderend de “Speed of Trust“. En zo zijn er nog legio meer voorbeelden. Heel verhelderend zegt Bommerez in zijn presentatie: “Bedrijven gaan kapot aan de dingen die niet worden uitgesproken”. De ergste overtredingen die ik tegenkom? Managers die niet eerlijk zijn tegen de medewerkers (omdat ze bijvoorbeeld bang zijn dat ze gedemotiveerd raken of omdat ze dan ‘gedoe’ krijgen) en medewerkers die niet eerlijk zijn tegen ‘hun baas’. Weinig managers en directeuren krijgen eerlijke feedback vanuit de organisatie. Als je niet weet wat er leeft, hoe kun je dan leiderschap bieden?

Ik heb er de afgelopen jaren hard aan gewerkt om eerlijk te zijn en doe dat nog steeds. Was ik een leugenaar dan? Nee, zeker niet! Alleen… hoe kom je erachter wat je echt vindt? Wordt je mening bepaald door de waarden, normen en stigma’s die je meekrijgt in je opvoeding? Denk je dat je iets wilt omdat het fijn voelt; dus omdat je dat de afgelopen jaren zo hebt gedaan? Wordt je keuze bepaald door je hoofd? Verrassing: je hersenen houden je voor de gek! Ze liegen letterlijk tegen je! Bekijk mijn presentatie maar eens, daar geef ik wat voorbeelden om dit aan te tonen. Helaas werkt dia 17 hier niet, maar google maar eens op ‘optische illusies’.

Een van de modellen van NLP besteedt aandacht aan de systemen denken, voelen en doen. Daar ligt mijn voortdurende uitdaging om eerlijk te zijn. Ik ben mezelf aan het herontdekken en vraag me regelmatig af: “Vind / wil ik dit echt?” “Waar komt dit gevoel of deze gedachte vandaan?” In mijn coaching help ik anderen om ook eerlijk te zijn naar zichzelf. En vervolgens eerlijk te zijn naar anderen. In die volgorde, anders kan het natuurlijk niet.  Veel mensen blijken zelfs vrijwel dagelijks tegen zichzelf te liegen om naar zichzelf te kunnen verantwoorden waarom ze dingen doen. Of niet doen.. Uit angst…

liefde poes

Wil je ook eerlijker zijn? Dan daag ik je uit: zoek iemand in je omgeving die eerlijk tegen je durft te zijn en vraag feedback. Ik garandeer je dat dit een grote uitdaging is. En met eerlijk bedoel ik: echt eerlijk! Dus zonder ‘gevoeligheden’ te ontwijken. En zonder ‘leugentje om bestwil’. Kom je daar niet uit? Dan hoop ik je snel te spreken. Want zal ik je eens iets ‘triests’ vertellen? Mijn onderscheidend vermogen als coach is mijn oprechtheid. Denk daar maar eens over na….

Ik wens je veel zelfkennis 🙂

Marc

Advertenties

2 gedachten over “Niemand is eerlijk

  1. Mijn eerlijkheid geeft mij vaak meer last dan lust. Je maakt er geen vrienden mee. De mensheid wil helemaal niet dat je eerlijk bent. Ik heb dus last van mijn eerlijkheid maar wil mijzelf ook niet verliezen.

    • Dag Louise,
      Dat is zeker herkenbaar. Ik merk dat veel mensen maar beperkt eerlijk zijn. Dat doen ze vooral als het “makkelijk” is en het goed uitkomt in een fijne en harmonieuze relatie. Vriendschap is wat mij betreft vooral ook gebaseerd op eerlijk zijn op de momenten dat het niet “handig” is. Een vriend zou juist dan eerlijk moeten zijn en je helpen om tot kritische inzichten te komen. Dáár groei je namelijk écht van. En juist die houding mis ik enorm in mijn omgeving….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s